Kako izabrati cjenike i jelovnike

Kako izabrati cjenike i jelovnike?

Pri izradi jelovnika i cjenika za ugostiteljstvo trebate imati na umu da oni trebaju biti dizajnirani u skladu s vašim interijerom, ponudom i lokacijom.


Dizajner će u dogovoru s vama izraditi i osmisliti cjenik ili jelovnik koji će savršeno odgovarati vašem ugostiteljskom objektu.

dizajn

Treba uzeti u obzir kvalitetu papira i kartona, vaš je cilj atraktivno i kvalitetno predstaviti vaše usluge. U pokušaju da uštedimo mi radimo upravo suprotno, lošim odabirom papira ostavljamo loš dojam na klijenta.

Cjenici se često koriste i prođu mnoge ruke i zato ih trebamo na neki način zaštiti. Plastifikacija cjenika jedna je od opcija kako bi ih zaštitili od trošenja. Osim plastifikacije tu su i zaštitne folije unutar korica jelovnika, koje se mogu i zamijeniti nakon dužeg perioda.

Mnogi svoje cjenike i jelovnike ne vide kao potencijalno sredstvo za oglašavanje vlastitih proizvoda i akcija. Cjenik ili jelovnik može pružati informacije o nadolazećim događajima, posebnim ponudama, originalnim menijima itd. Na vama je da budete uvijek atraktivni i originalni kako bi privukli i zadržali vaše goste.

Za početak treba definirati kakav bi jelovnik bio adekvatan za vaš ugostiteljski objekt.

  • Ako se radi o fast food restoranu onda treba razmišljati o plastifikaciji cjenika, mekog uveza.
  • Za restoran bi bilo najbolje kad bi to bio jelovnik s tvrdim koricama, dal od kože ili nekog drugog umjetnog materijala. Efektno će izgledati ako na vašim koricama otisnete logo i naziv restorana.
  • Za pizzerije bi bilo idealno da matirane ili plastificirane stranice imaju slike pizza iz vaše ponude. Slike trebaju biti uvijek visoke kvalitete kako bi privukle vaše klijente.

Naslovna stranica jelovnika može biti oblikovana i dizajnirana po vašim željama, djelovat će vrlo atraktivno, unutrašnjost može biti plastificirana. Vrlo je korisno ako u dizajn jelovnika uključite i pokoju sliku jela koje nudite. Slike mogu olakšati vašim klijentima izbor a i obogaćuju dizajn samog jelovnika.

Folije za umetanje stranica mogu zamijeniti plastifikaciju a i imaju svoje prednosti. Ako dođe do promjene cijena ili izmjene jelovnika uvijek možete lako tiskati samo novu stranicu i zamijenite starom. Folije se vrlo lako mijenjaju, i kod bilo kakvog oštećenja, dal papira ili folije, u dva koraka možete zamijeniti novim. Korice imaju dva vijka (srebrne ili zlatne) koje se vrlo kao skidaju i mijenjaju.